בודהה שהיה מרפא ומטפל,
סיפר את משל החצים: אדם הולך ביער וחץ מורעל נשלח לעברו, האם יהיה זה מועיל עבורו, לאחר הכאב שחש מירי החץ, לשאול את עצמו גם: מי זה שעשה לי את זה ולמה? למה דווקא אני? איך זה שכל הדברים הרעים קורים דווקא לי? ואולי אם לא הייתי הולך כאן אולי זה לא היה קורה...
כוונתו במשל זה היא שבחיים אנחנו לא בוחרים את החץ הראשון, אבל החץ השני הוא התגובה שלנו לחץ הראשון, ושם, בחץ השני, מגיעה האפשרות לבחירה; ״הכאב הוא בלתי נמנע, אבל הסבל הוא אפשרות"
לפני מס' שנים יצא מחקר שבודק תפקודי מוח בזמן מיינדפולנס וגילו שבזמן התרגול, עובדים אותם אזורים עצביים שעליהם עובדים גם משככי כאבים! כלומר שתרגול מיינדפולנס עושה פעילות דומה. בעולם המערבי יש התמכרות למשככי כאבים, כאשר ידוע היום שיש דרך טבעית להתמודד עם הכאב. אנשים שסובלים מכאב כרוני מתעסקים רוב הזמן בכאב והתפקוד שלהם - בכל היבטי החיים ובייחוד במערכות יחסים - פוחת. על גבי הכאב, שהוא כרגע מצב נתון, נבנים עוד ועוד שכבות המספרות על עוד כאב וסבל. עוד ועוד חיצים. ממש בבושקות של סבל.
... כאב יכול להיות גם פיזי וגם נפשי. גם הקשר בין גוף ונפש ידועים היום לכל. תרגול מיינדפולנס יומי, אפילו אם אורכו רבע שעה סך הכל, מסייע לויסות הרגשי, מפחית לחצים וחרדות וגורם לשיפור דרסטי בכל מערכות היחסים שלנו: קודם עם עצמנו וגופנו (גם אם יש בו כאב), בזוגיות, בהורות ובעבודה, מסייע בחיזוק המערכת החיסונית ובחוסן הפנימי מול כל חוויות החיים. גם כאב הוא חוויה.
Comments